Word jij patiënt-expert?

Meisje aan computer dat in potlood bijt
Foto ®Jan Vasek via Pixabay

De stem van de patiënt wordt steeds belangrijker bij de beslissingsvorming van overheidsdiensten, ziekenhuizen, ziekenfondsen, zorgverleners, bedrijven, … Bij de ontwikkeling en verbetering van dienstverlening of producten wordt er steeds meer de mening van de patiënt gevraagd.

Maar dit kan enkel als deze patiënt ook op de hoogte is van de processen die zich afspelen en de doelstellingen die beoogt worden. Daarom organiseert het Patiënt Expert Center opleidingen en zorgt het voor de samenwerking tussen die verschillende spelers, zodat de stem van de patiënt gehoord wordt.

De opleiding bestaat uit een algemeen deel en een ziekte-specifiek deel met wekelijkse online lessen. Na het beëindigen van de opleiding wordt een attest uitgereikt en ben je ‘patiënt-expert’.

Per ziektebeeld dienen zich minstens 5 à 10 personen aan te melden alvorens een opleiding opgestart kan worden. Daarom zijn we op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om patiëntenexpert te worden en zo de stem van mensen met PH te kunnen laten horen!

Heb je altijd al meer willen te weten komen over de ontwikkeling van medicijnen, ethische aspecten van onze gezondheidszorg of de complexiteit ervan in ons Belgenlandje, omgaan met data of communiceren over je ziekte? Ben je bereid om na de opleiding de stem te zijn van jouw lotgenoten? Dan is dit misschien iets voor jou!

Heb je interesse? Vraag vrijblijvend meer info via Wendy Vansteenkiste.

Deel deze pagina: