Hoopvol congres PHA Europe (GAPHEC)

5 mensen op een congres

Tijdens de jaarlijkse conferentie van PHA Europe van 3 tot 6 november verzamelden opnieuw heel wat Europese patiëntenorganisaties in Barcelona om elkaar beter te leren kennen en informatie te krijgen van farmaceutische bedrijven en medische experten over de laatste nieuwtjes rond pulmonale hypertensie.  Ook wij vanuit PH België waren aanwezig en hoorden vooral hoopvolle berichten over nieuwe behandelingen.

PH België, (op)nieuw lid van PHA Europe

Om onze relaties op Europees vlak te versterken, sneller toegang te hebben tot informatie en om jullie, onze leden, beter te kunnen informeren over de laatste nieuwe Europese ontwikkelingen, heeft PH België beslist opnieuw lid te worden van PHA Europe. Tijdens de jaarlijkse conferentie werd onze aanvraag officieel goedgekeurd en warm onthaald.

Veelbelovende behandelingen in zicht

In aanvulling op bovenstaande artikels over de nieuwe behandelingen, werd dit thema ook tijdens de GAPHEC behandeld. Er beweegt namelijk heel wat op het vlak van nieuwe medicaties met een erg veelbelovende trend, namelijk het aanpakken van de oorzaak in plaats van de symptomen. Momenteel focust de meeste medicatie op het soepel en wijd houden van de aders. De nieuwe types medicatie, focussen op het aanpakken van de oorzaken van PAH, namelijk het onevenwicht in de cellen aan de binnenkant van de aders. Enerzijds via inhalators, anderzijds via injecties (Sotatercept). De resultaten zijn alvast veelbelovend, al is er nog een lange weg af te leggen tot het medicijn misschien ooit op de markt komt.

Wil je meer weten over de laatste nieuwe ontwikkelingen en over de GAPHEC (ENG)? Lees er alles over in het verslag op APHEC 2022 – PHA Europe

Deel deze pagina: