Nieuwe frisse website

home website

Een duidelijke structuur, frisse kleuren en relevante informatie, dat is waar onze nieuwe website voor staat. Je vindt er zowel korte nieuwsberichten en medische informatie over PH alsook ervaringsverhalen, praktische tips en de afgelopen webinars.

Waarom een nieuwe website?

Als patiëntenvereniging willen we mee zijn met onze tijd en onze leden op de best mogelijke manier informeren. Daarom kreeg PH België in 2020 de hulp van Comith, een communicatiebureau, dat in het kader van de warmste week zorgde voor een nieuwe logo en de nieuwe frisse kleuren. Deze nieuwe huisstijl werd in 2021 en 2022 al doorgetrokken in alle nieuwe communicatiematerialen zoals de folder en de infografiek, enkel het magazine Ademloos en de website moesten nog een opfrisbeurt krijgen.

Wat kan ik op de website vinden?

De nieuwe site kreeg niet enkel frissere kleuren, ook de structuur werd herbekeken en onderverdeeld in 7 duidelijke hoofdstukken.

1. Home

De homepagina is de welkomstpagina van de website die een kort overzicht biedt van wat er verder in de site te vinden is. Zo krijg je kort mee wat PH is, wie wij als vereniging zijn en vind je er links naar ervaringsverhalen, nieuwsberichten en de kalender.

2. Wat is PH?

Dit hoofdstuk biedt medische informatie over wat PH juist inhoudt met inzichten over de symptomen, oorzaken, diagnose en behandeling. Alsook een handig overzicht van de beschikbare centra in België en ook Europa en algemene informatie over zeldzame ziekten.

3. Leven met PH

Naast medische informatie bieden we ook praktische tips. In je persoonlijk dossier lees je bijvoorbeeld meer over hoe je omgaat met je medische gegevens in relatie met je arts en apotheker. De rubriek Wegwijzer ondersteuning biedt tips rond financiële tegemoetkomingen waar je recht op hebt. En ook bij Dagelijks leven krijg je concrete tips over onder meer reizen of ergonomie. Tot slot vind je in dit hoofdstuk ook de ervaringsverhalen van patiënten.

4. Kalender

In de kalender worden toekomstige events aangekondigd. Zowel activiteiten die door de patiëntenvereniging zelf worden georganiseerd als door derden zoals webinars van onze Nederlandse collega’s of ZeldzameZiektenDag van RaDiOrg.

5. Nieuws

In deze rubriek is er aandacht voor nieuwtjes die interessant zijn voor patiënten en hun omgeving. Bijvoorbeeld nieuwe medicatie die wordt ontwikkeld, veranderingen in de wetgeving of praktische interessante informatie.

6. Infotheek

Omdat er vaak veel informatie tegelijk wordt gegeven, hebben we ook een infotheek voorzien. Hierin vind je de rubriek webinars waar de afgelopen webinars worden opgelijst zodat je deze nog eens rustig kan herbekijken. Ook de rubriek downloads bevat interessante documenten zoals onze brochure en de infographic. Tot slot stellen we bij linken relevante organisaties en websites voor die informatie geven over PH.

7. PH België

In deze laatste rubriek geven we kort een toelichting over wie zijn we als patiëntenvereniging zijn, wat we doen en aanbieden aan onze leden en hoe mensen ons kunnen contacteren. Ook mogelijkheden om lid te worden ons te steunen met zowel een gift als een actie komen hierin aan bod.

Wat volgt er nog in de toekomst?

In de komende maanden zal de website ook een Franstalige tegenhanger krijgen zodat ook Franstalige patiënten snel informatie vinden. Daarnaast zal het mogelijk worden om rechtstreeks via de website in te schrijven voor events, zowel online met de webinars als offline voor fysieke events zoals de regionale dagen. Tot slot zal ook het steunen met een gift meteen via de website kunnen met een online betalingsmodule.

Deel deze pagina: