Succesvolle zeldzame ziektedag!

Havenhuis RDD

Op 28 februari was het zeldzame ziektedag, een dag waarop we aandacht vragen voor alle mensen met een zeldzame ziekte, waaronder pulmonale arteriële hypertensie (PAH) en chronische trombo-embolische pulmonale hypertensie (CTEPH), twee zeldzame vormen van PH.

Dit jaar stond de campagne, getrokken door de overkoepelende patiëntenvereniging RaDiOrg in het teken van de verbondenheid tussen alle zeldzame ziekten, want alleen zijn we misschien wel zeldzaam, maar samen vormen we een grote groep van zo’n half miljoen Belgen.

We mogen terugblikken op een geslaagde campagne, met veel aandacht in de media, ook voor pulmonale hypertensie! Professor M. Delcroix kwam aan het woord in de bijlage van de Morgen, Voorzitster Wendy deed een oproep in het Laatste nieuws en op TV-Oost en ondervoorzitster An zorgde ervoor dat de skyline van Antwerpen in het teken stond van de zeldzame ziektedag met de verlichting van het Havenhuis in de kleuren van zeldzame ziektendag.

Een overzichtje:

Deel deze pagina: