Geslaagde actie ‘Beweeg voor pulmonale hypertensie’

Naar aanleiding van Wereld PH-Dag op 5 mei, vond in mei de 2de editie van de actie ‘Beweeg voor Pulmonale Hypertensie’ plaats. De actie was gericht op het vergroten van de bewustwording en op het inzamelen van fondsen voor onderzoek naar en de behandeling van pulmonale hypertensie (PH).  

Acties 

Tijdens de actie werden diverse activiteiten georganiseerd om mensen aan te moedigen te bewegen en tegelijkertijd geld in te zamelen. In totaal werd maar liefst 13.232 km en 1.750 euro ingezameld: 

  1. Strava-club: Deelnemers konden zich registreren op de Strava-app. Een soort fitness-app waar ze hun prestaties en afstanden konden delen met andere leden van de groep ‘PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw’. In totaal werden zo 13.232km afgelegd in de maand mei
  2. Dwars door Desselgem:  In Desselgem werd de jaarlijkse stratenloop dit jaar georganiseerd voor onder meer PH vzw als goed doel. Dankzij kun steun werd 750 euro aan Pulmonale Hypertensie vzw geschonken.
  3. Bedrijfschallenges: Ook bedrijven werden aangemoedigd om teams te vormen en deel te nemen. Dit leverde niet alleen fondsen op, maar zorgde vooral voor leuke beelden alsook voor teamgeest en bewustwording binnen organisaties. Onder meer MSD organiseerde onder collega’s een 6MWD challenge. GossamerBio liet collega’s dan weer de 6MWD achterwaarts afleggen. En ook Janssen (Johnson &Johnson) bracht WPHD onder de aandacht. Ook lokale ziekenhuizen droegen hun steentje bij. Zo organiseerde het team van kinesitherapeuten voor PH in UZ Leuven een extra zware 6MWD door collega’s op hun rug te dragen.

Communicatie 

Om een breed publiek te bereiken en maximale impact te realiseren, werd dit jaar ook een promofilmpje gemaakt samen met Hilde Heynen, meter van P.H. België. Naast heel wat andere boodschappen werd de video gedeeld via sociale media als Facebook, Instagram en linkedin. 

Dankjewel aan iedereen die zich ingezet heeft. Jullie waren top! Compilatievideo

Deel deze pagina: