Datum?

28-02-2023

Wat?

Themadag

Waar?

Online, Brussel

Contact?

+32 (0) 472 794 994 - info@ph-vzw.be

Zeldzame ziektedag 2023

Op 28 februari is het zeldzame ziektendag. Naar jaarlijkse gewoonte zet RaDiOrg, de overkoepelende organisatie voor zeldzame ziektes een grote campagne op die wij als vereniging mee ondersteunen. Thema voor 2023 is #samenzeldzaam omdat de som van alle zeldzame ziekten toch een hele grote groep mensen betreft.

Wist je dat er in België zo’n half miljoen mensen getroffen worden door een zeldzame ziekte? En dat zij vaak tegen dezelfde problemen aanlopen omdat de perceptie leeft dat het toch over niet zoveel mensen gaat? Toon daarom dat ook jij of iemand die je kent deel uitmaakt van deze grote groep mensen met een zeldzame ziekte!

Wat kan je doen?
  • Toon je kleuren: ga creatief aan de slag met de kleuren van het logo van zeldzame ziektedag en kleur je straat, school, jeugdvereniging,… om te tonen dat we bestaan! Post een foto van je actie of van jezelf op de sociale media op 28 februari met de hashtags #samenzeldzaam #rarediseaseday
  • Ken je een mooi gebouw dat ’s avonds verlicht wordt? Vraag of ze op de avond van 28 februari het gebouw in de kleuren van zeldzame ziektedag willen verlichten.
  • Ken je een influencer of beleidsmaker? Spreek hen aan over de dag van de zeldzame ziekten en vraag of ze op 28 februari iets willen delen op hun sociale media.
  • Gebruik de afbeeldingen van de campagne op sociale media, die je kan downloaden vanop de campagnewebsite.
  • Kom langs op het event van RaDiOrg in Brussel, speciaal voor patiënten en hun omgeving.

Meer uitleg, details en materiaal kan je vinden op de site van RaDiOrg of  de campagnewebsite.

Banner Rare Disease Day

Deel deze pagina: