Anja van Pellicom

Rol in het bestuur: Werkend lid

Leeftijd: 53 jaar

Verliefd? Verloofd? Getrouwd? Happy single? Kinderen? Al 30 jaar samen en 25 jaar getrouwd met Christophe. Moeder van zoon Thomas (23 j) en zijn vriendin Elodie (23 j) en van dochter Sophie (18 j). Alle drie studeren ze Bio-ingenieur aan de universiteit van Leuven. Thomas en Elodie studeren volgend jaar af, Sophie zit in haar eerste jaar.

Job? Verantwoordelijke van de dienst Begroting op het departement Financiën van de provincie Antwerpen.

Hobby’s? Koken, puzzelen, wandelen, lezen, aquarel schilderen, zingen in een koor.

Wat is je link met PH VZW? Ik ben een patiënt en kreeg mijn diagnose van idiopathische PH in 2004.

Wat is je motivatie om je in te zetten voor de patiëntenvereniging? Het is een onzichtbare ziekte, waardoor je niet veel begrip krijgt van de buitenwereld. Enkel lotgenoten kunnen begrijpen wat je voelt en meemaakt. Bij mijn diagnose had ik nood aan informatie en contact met lotgenoten om te zien hoe de ziekte zou evolueren. Ik trok me enorm op aan Jossie en Conny, die al lang met de ziekte leefden en zo veel veerkracht hadden en positief in het leven stonden. Dat wil ik ook meegeven aan nieuwe patiënten. Daarnaast vind ik het belangrijk om een stem te geven aan patiënten die dat niet kunnen.

Welke boodschap wil je onze leden meegeven?

Probeer positief in het leven te staan. Gaat het niet goed, zoek dan hulp bij de vereniging, zodat we elkaar kunnen ondersteunen. Met de hulp van anderen ben je sterker dan je denkt.

Deel deze pagina: