Sofie Dubois

Sofie Dubois

Rol in het bestuur: Werkend lid

Diagnose sinds: april 2016

Verliefd? Verloofd? Getrouwd? Happy single? Kinderen? Happy Single

Job? Technology constultant in een zakenreiskantoor

Hobby’s? Helpen voor en achter de schermen bij de lokale toneelvereniging, helpen in een dierenasiel, lezen, filmpjes kijken, naar theater gaan, leuke reizen maken dichtbij en ver weg en had ik nog meer tijd over dan zou ik  nog hobby’s vinden.

Wat is je link met PH VZW? Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis na mijn operatie kreeg ik een informatiefolder over de vereniging en ben ik gewoon lid geworden. Tijdens mijn opleding als Patiënt Expert heb ik een meer diepgaand contact gehad met andere leden van de vereniging en zo andere lotgenoten leren kennen.

Wat is je motivatie om je in te zetten voor de patiëntenvereniging? Andere patiënten helpen waar het nodig is omdat je zelf weet wat het gevoel is na de diagnose. Hopelijk kan ik ook helpen bij de ziekte nog meer onder de aandacht te brengen zodat andere patiënten niet meer raar worden bekeken omdat ze de trap niet of moeilijk kunnen doen omdat leken niets aan de buitenkant zien wat zou kunnen wijzen op een ziekte.

Welke boodschap wil je onze leden meegeven?

Initieel lijkt het na de diagnose dat je leven gedaan is maar geef jezelf de tijd en hou vol. Het leven is allesbehalve voorbij mits soms kleine aanpassingen. En vooral geniet van alle leuke en goeie momenten die je mag beleven.

Deel deze pagina: