Wendy Vangertruyden

Rol in het bestuur: Werkend lid

Leeftijd: 46 jaar

Verliefd? Verloofd? Getrouwd? Happy single? Kinderen? In een relatie. En mama van Charlotte (ex-patiënte).

Job? Ben administratief bediende in het ziekenhuis, waardoor ik me elke dag tussen de patiënten begeef. Als 1ste contact kan ik mij goed inbeelden wat voor zenuwachtigheid erbij komt kijken , omdat wij ook zeer dikwijls naar UZ Leuven gaan voor controle voor mijn dochter (nu getransplanteerd).

Hobby’s? Ben al jaren amazone en ben graag met dieren bezig. Reizen en cultuur vallen ook in de smaak. Citytrips tot verre reizen, als het woord ontdekken er maar in voorkomt. Concerten maken ook deel uit van mijn hobby’s. Met zeer uiteenlopende smaak.

Wat is je link met PH VZW? In 2013 heeft mijn dochter de diagnose gekregen van PH. Exact 1 jaar later is ze getransplanteerd van dubbele long. Dus het ging heel snel allemaal en ik wou mij engageren voor de vzw , want het is serieus een flinke opdoffer als je de diagnose krijgt. Ik wou iets terug doen, voor hetgeen zij allen hebben gedaan voor mijn dochter! Onbetaalbaar eigenlijk.

Wat is je motivatie om je in te zetten voor de patiëntenvereniging? Via de patiëntenvereniging al heel vragen kunnen beantwoorden, ook gewoon een luisterend oor zijn doet wonderen. Door de ervaring die je opdoet kan je ook heel wat lotgenoten hun wat mede wegwijs maken in zo’n heleboel kleine en grote dingetjes.

Welke boodschap wil je onze leden meegeven?

Ga ervan uit dat het glas halfvol is en niet half leeg!

Deel deze pagina: