Wendy Vansteenkiste

Rol in het bestuur: Voorzitter

Leeftijd: 42 jaar

Verliefd? Verloofd? Getrouwd? Happy single? Kinderen? Sinds 15 jaar gelukkig samen met penningmeester Erik.

Job? Vroeger kon je me overal in het land terugvinden tussen de kunstwerken en in monu- menten, als project- en werfleider van onder- zoeks- en restauratieprojecten bij ons bedrijf Profiel. Sinds mijn diagnose werk ik nog deel- tijds achter de (computer)schermen om mijn collega’s op de werf te ondersteunen.

Hobby’s? Samen met mijn partner-in-crime Erik trekken we al eens graag naar een muse- um, concert of op citytrip.

Wat is je link met PH VZW? Enkele jaren
na mijn diagnose PAH in 2009 volgde ik een avondcursus websitebouw met Dreamweaver. Voor ons eindwerk moesten we een site uitwerken, en zo kwam ik in de vereniging terecht.

Wat is je motivatie om je in te zetten voor de patiëntenvereniging? Via de patiëntenvereniging heb ik al heel wat fijne mensen leren kennen. Het ongelukkige toeval dat we gecon- fronteerd zijn met PH brengt ons samen en zorgt ervoor dat we (h)erkenning vinden bij elkaar. Het is een fijn gevoel dat ik mijn skills kan inzetten om lotgenoten te helpen.

Welke boodschap wil je onze leden meegeven?

Blijf niet bij de pakken zitten, de perspectieven voor mensen met pulmonale hypertensie zijn de laatste decenia hard veranderd. En aarzel niet om ons aan te spreken, we zijn er om jullie te helpen!